ALICE I EVENTYRLAND
"Alice i Eventyrland" var den anden tegnefilm, hvori Dirch lagde stemme til en figur - nemlig Håndtaget.
Da det er en tegnefilm fra Disney, er det naturligvis vanskeligt at trække en location op af hatten.
Vanskeligt - men ikke umuligt!

 

Det er nok de færreste der ved, at Disney indspillede hele tegnefilmen "Alice i Eventyrland" med rigtige, levende skuespillere. Den unge pige der lagde stemme til Alice, hed Kathryn Beaumont, og for at få stemmeføring og bevægelser til at passe, og ikke mindst så animatorerne havde noget at kigge efter, for at få bevægelserne så naturlige som mulige, indspillede Disney hele filmen med skuespillere, i råt opsatte kulisser, før det enorme tegnearbejde gik i gang.
De danske skuespillere indspillede deres stemmer på Nordisk Film i Valby. Det er Ole Sevel der atter en gang står for den danske instruktion.
Billedet er fra optagelsen, hvor Kathryn Beaumont spiller scenen, foran en opbygget model af døren og dørhåndtaget. Og med lidt god vilje kan man jo godt sige, at dette er den oprindelige location. Man kan lige så vel sige, at studiet hvor den danske lydoptagelse blev lavet, er den oprindelige location - det var i hvert fald der Dirch Passer optrådte på slap line som Håndtaget...
Hvem husker ikke Dirchs pudsige replik: ”Hvad kan jeg ta’ dig ved næsen med?”, sagt med med nasal stemmeføring?

Fotos fra Disney's forarbejde til "Alice i Eventyrland" samt fra filmen. Copyright Disney.

Her ses nok en bid fra samme scene, hvor Alice forsøger at overtale Dørhåndtaget til at åbne døren, så hun kan fortsætte sin jagt på kaninen, som hun har set gennem nøglehullet.

Fotos fra Disney's forarbejde til "Alice i Eventyrland" samt fra filmen. Copyright Disney.