Et stædigt og vedholdende rygte siger, at næst efter kongehuset, var Dirch Passer den mest fotograferede dansker. Og ser man på den mængde artikler som ugeblade og aviser har publiceret fra 1950'erne og frem til hans død - og efter - så er det lige før man tror at rygtet Passer... (med en slidt og fortærsket sproglig finurlighed).
At Dirch var i ugebladene hver uge, ved jeg ikke om holder stik - jo, hvis man medregner hans faste klumme i Billed-Bladet fra 1971 og frem til 1980. Der var det helt sikkert, at man kunne finde Dirchs ansigt i en eller anden fortrukken grimasse.

Men ugebladene bugner med artikler om snart hans nye film, snart hans privatliv, skiftende kærester og koner - eller om et af de utallige arrangementer som Dirch stillede op til - det være sig festligholdelse af en kollegas fødselsdag, dommer til skønhedskonkurrence, konkurrencer i ugebladene eller fremstød for en ny film eller et stykke på ABC. Ugebladenes journalister var her, der og allevegne - og allerhelst i nærhed af Dirch Passer og hans familie. Hvad der senere resulterede i den famøse scene, hvor han dekorerede Se og Hør's Mugge, med en til lejligheden indkøbt lagkage. Fortjent eller ej, så forstår man til fulde Dirch frustration over, at det var én ting, at han ikke kunne gå i fred for pressen - men den kulørte presse skulle ikke drive klapjagt på hans familie... så var det svært for komikeren at se komikken!

Gransker man de gulnede udgaver af den kulørte presse, så opdager man hurtigt, at mængden af artikler og notitser, er lige så stor som kunstneren selv. Og det er ganske umuligt at komme rundt om det hele, dertil er mængden simpelthen for overvældende. Så det er blevet til en udvalgt skare artikler, fra mere eller mindre kendte tidspunkter i Dirch karriere og privatliv - nogle er vigtige, andre har bare høj underholdningsværdi. Desværre er der også tomme huller, hvor en vigtig artikel mangler - men de bliver forhåbentlig fyldt ud med tiden.

 

1940erne1940erne1940erne1940erne

I pressen efter 1980
Illustreret Tidende 1997

Fogtdals Illustreret Tidende var et månedligt magasin, der i en årrække trak interessante perioder fra den danske historie frem i lyset. Septemberudgaven fra 1997, havde en fin lille artikel om Kellerdirk.
Illustreret Tidende


Billed-Bladet 2015

I forbindelse med indsamlen til rejsning af statue af Dirch Passer, fortæller Josefine Passer i 2015 om sin berømte far.
Billed-Bladet 2015


Se og Hør 2015

Samme historie i Se og Hør - med stort set samme billedvalg.
Se og Hør 2015