Var 1960'er et turbolent årti for Dirch, så blev der sat turbo på i 1970'erne. På de skrå brædder kørte det for Dirch, men filmmæssigt blev han skudt i skoene at han kørte i tomgang.
Pressen fulgte ivrigt med i Dirchs kærlighedsliv - især da Dirch og Hanne blev gift, ved et ekstravagant bryllup, og da forholdet til Hanne Passer få er efter gled ud, stod fotograferne klar til at fremvise Dirchs nye kæreste. Det gik endda så vidt, at Se og Hør fremtryllede topløse billeder, af den unge Bente. Der blev ikke lagt fingre imellem.

Men selv om dagspressen ikke altid var god ved Dirch, så solgte hans velkendte tandmellemrum, stadig blade. Masser af blade. Og Billed-Bladet skød papegøjen, da de hyrede Dirch som klummeskribent. Men samtidig gæstede han alle landets andre ugeblade: Dirch som far. Dirch som klovn, Dirchs som soldat. Dirch som Dirch. Sulten efter nyt om landets største komiker, var umættelig. Og var der ingen historie, så gjorde man blot billederne endnu større, drejede en frisk billedtekst og fandt på en smart rubrik.

 

Hjemmet - april 1970 - Kaas og Passer i New York

Hjemmet har fulgt Passer og Kaas - med fruer - på inspirationstur til staterne, for at finde nyt til årets cirkusrevy. Og artiklen afslører, at Kaas rent faktisk købte rettighederne til et nummer, i stedet for blot, fuldstændig uden blusel, at tyvstjæle det. Turen var sandsynligvis en del af Dirch og Hannes bryllupsrejse, kombineret med optagelse af "Hvor er liget, Møller?" samt revy-inspirationstur. Det var ikke småting, de kære fruer måtte lægge ryg til.
Hjemmet

1970 - ukendt blad - Præriens bedste mænd

"En kartoffelwestern i farver. Ja, træk De bare på smilebåndet. Det er også meningen". Står der i denne korte notits om "Præriens skrappe drenge". Artiklen sluttes af med at Henrik Sandberg krydser fingre for en god kartoffelhøst. "Præriekammerater er skræddersyet til en fortsættelse", er en slet skjult hentydning, til Sandbergs Soldaterkammerater-film, der jo fortsatte i en evighed.
Ukendt blad


Billed-Bladet 2. oktober - "Hurra for de blå husarer"

En lille sjov forside, med billede fra filmen "Hurra for de blå husarer".
Billed-Bladet


25. december 1970 - ukendt blad - Hanne og Dirch bryllup

Ugebladene gik nærmest i selvsving, over det stort opsatte Passerske bryllup. Der var ikke lagt fingre imellem, med både garde, snevejr, samt fotograf - der filmede brylluppet, og var klar med en klippet film, til natmaden. Det er bestemt ingen overdrivelse at bladet kalder det ÅRETS BRYLLUP.
Ukendt blad


Se og Hør 25. december 1970 - Hanne og Dirch bryllup

Også Se og Hør, var med ved Hanne og Dirchs kendisfest, og brugte hele fire sider, og det meste af forsiden, på nyheden. En sød lille detalje, var, at de brugte en hel side, på at vise, at Josefine Passer havde en fest i festen.
Se og Hør


Billed-Bladet 12. marts 1971

Den nok mest kendte forside med Dirch. Billed-Bladet fra 12. marts 1971 er nærmest legendarisk. Dirch er mere end almindelig begejstret for, at skulle skrive for Billed-Bladet, og Billed-Bladet har også svært ved at holde armene nede. Forsiden skulle markere starten på en æra - ti år nåede Dirch, at svinge pennen for Billed-Bladet.
Billed-Bladet


Se og Hør 19. februar 1971 - "Solstik"

Se og Hør havde åbenbart fået en sjov idé på redaktionsmødet: De medvirkende i Klaus Paghs opsætning af "Solstik" , skulle kysse hinanden, mens deres blodtryk blev målt. De komemr der meget spas ud af, i kulissen fra Fiskeby Badehotel. Og så er billedet af lange Ulf Pilgaard med en ultrakort Daimi på skødet, sjov på alt for mange måder.
Se og Hør


1971 - "Min søster børn når de er værst"

Anden bog fra Forlaget MArtin, bygget over de kendte og elskede Min søster børn-film. Denne gang er det "min søsters børn, når de er værst". At Dirch er nævnt i bogen, er nok en tilsnigelse - men i filmen spiller han en lovkyndig smugler. Og han er også med i bogen.
Forlaget Martin


Billed-Bladet december 1973 - "Mandelgaven"

"Dirch Passer har forberedt sig på at optræde som julemand ved årets højtid. - Som en slags mandelgave, konstaerer komikeren og gabr så højt, at man faktisk godt kan se, at der er mandler i gaven..."
Billed-Bladet


Billed-Bladet 1973 - "Miss Fest"

Hansigne Hansen fra Tønder, vinder Billed-Bladets konkurrence, om årets miss Fest. Titlen for bedste vejfestarrangør, honoreres med en tur til hovedstaden, for Hansigne og hendes mand Gunnar. En af turens højdepunkter en en forestilling i Cirkusrevyen, hvor parret møder Kæmpebabyen, i skikkelse af Dirch. Og så brillerer Hansignes mand, Gunnar Hansen, frisørmester, med at fremvise årets mest ternede jakke.
Billed-Bladet


Hjemmet november 1973 - "Mig og mafiaen"

Hjemmet har talt lidt galt, for artiklen begynder med "Det er Dirch Passer 118. - et hundrede og attende - danske film." Hvilket må siges at være lidt af en tilsnigelse. Så er alle reklamefilm, samt private smalfilm, i hvert fald også talt med...
Ellers får man en løselig gennemgang af "Mig og mafiaen", af en journalist, som er ret imponeret over, at Dirch spiller hele 13 roller i filmen.
Hjemmet


Se og Hør 21. juni 1974 - "Mig og mafiaen"

Se og Hør kunne i juni måned 1974 fortælle, at Rundetår var blevet solgt for 10 millioner kroner. Heldigvis var det kun i filmen "Mig og mafiaen". Se og Hørs journalist spørger Dirch hvad filmen handler om, der svarer undvigende: "Helt ærligt, så ved jeg det ikke rigtigt. Jeg ved bare at det er noget med at være "etter hinanden".
Se og Hør


Se og Hør - 1974 - Dirchs 25 års jubilæum

Se og Hør viser billeder og højdepunkter, fra Dirchs første 25 år som revyskuespiller. Billederne blev kommenteret af Dirch selv, der bl.a. kunne fortælle at han fandt Miss Ballerup, og fortalte at Osvald Helmuth tilbød ham rollen som "Den mandlige husassistent" da han selv havde sagt op.
Se og Hør


Se og hør 1974 - "Mig og mafiaen"

Se og Hør kalder "Mig og mafiaen" noget af det mest festlige som dansk film har præsteret. Og Dirch får ros for at træke sine scener lige til grænsen, men ikke så meget som et nøk over, som journalisten elelrs mener han har haft for vane. Og så slutter artiklen med: "De kan roligt indstelle Dem på en yderst festlig biograftur med en film, der ligger et godt stykke over det niveau, danske lystspil normalt befinder sig på".
Se og Hør


Se og Hør 1974 - Passer og Lommer i London

Dirch, Stig Lommer og Sven Borre er taget på inspirationstur til London, for at finde stof til revysatsningen "Stig på!". Senere gik turen til Las Vegas, men her kunen Dirch fortælle,a t da de ankom til MGM hotel for at få et værelse, var hotellet overfyldt emd 11.000 bedemænd til kongres. Herfeter gik turen til New York, der skuffede, hvorefter de fortsatte til London, med ikke færre end fire shows om dagen, og sluttede turen af i Paris. Dirch indrømemr også, at hans vanlige evne til at klæde sig ud som kvinde, og tale russisk, begge dele var noget der opstod som en ide i allersidste øjeblik.
Se og Hør


Se og Hør 1974 - Rundt i revyerne

Se og Hørs journalist har besøgt årets danske revyer, og ender i denne artikel på Bakken, hvor han besøger Cirkusrevyens personale, under pausen mellem første og anden afdeling. Mellem weekendens to forestillinger, serveres der lidt god mad, men Dirch var åbenabrt ikke så interesseret. Han ville bare have anden afdleing overstået, så han kunne komme hjem til Hanne og Josefine, og spise med dem - og se anden halvleg af en EM fodboldkamp.
Se og Hør


Se og Hør 1974 - Dirch modtager ridderkors

Dirch var stolt af sit ridderkors, og Se og Hør kunne berette, at han fik hele to minutter i audiens med dronningen. Dirch fortæller at de talte om, at dronningen aldrig havde set ham på scenen, og det blev de enige om, at det måtte de gøre noget ved. Det sker senere, under Dirchs turne med cirkus Benneweis.
Se og Hør

Familie Journalen december 1974 - "Stig på!"

Et glad trekløver, på forsiden af Familie Journalen. Senere stivnede smilene noget, oven på alle genvordighederne i Stig Lommers kæmpe revysatsning, "Stig på!"
Famioie Journalen


December 1974 - ukendt blad - Dirch i TV

Dirch fortæller i denne artikel, om det kommende portrætprogram af ham, der bliver sendt i TV i juledagene, samt om savnet af Kjeld Petersen. Siden Kjeld Petersenes død i 1962, har DIrch ikke stået på ABC's 17 meter lange og 1,5 meter dybe scene. Og så e rhan hemmelighedsfuld over 6 kommende DR programmer, som han ikke vil røbe noget om. Men DIrch virker på toppen, og ser frem til sommerens optræden iHolstebro.
Ukendt blad


Se og Hør 1974 - "Mig og mafiaen"

Se og Hør finder Dirch og Preben Kaas under optagelserne til "Mig og mafiaen". Men Dirch vil kun fortælle at han har solgt URndetår - og så er han og Kaas ude af vagten. Atiklen handler mest om, at journalisterne ikke har noget at skrive om, fordi ingen vil sige noget...
Se og Hør


Se og Hør 1974 - "Mafiaen - det er osse mig"

Atter en gang må Dirch trække i kjolen, når han skal spille en af sine utallige kvinderoller. Denne gang var det i "Mafiaen - det e rosse mig", og han ender med at spille kvinderollen så godt, at han ender i et harem!
Se og Hør

Billed-Bladet otober 1974 - "Mafiaen - det er osse mig"

Billed-Bladet resummerer handlingen i den nye mafiafilm "Mafiaen - det er osse mig"
Billed-Bladet


Hjemmet oktober 1974 - "Mafiaen - det er osse mig"

Hjemmet foregriber begivehedernes gang, ved at afslutte handlingsresumet af "Mafiaen - det er osse mig" med: "Og naturligvis ender det med, at Viktor Viffer Hansen vrider sig ud af alle besværligheder, så han kan fortsætte sine meritter - til næste år måske...?
Sådan skulle det ikke gå - det blev kun til to film om Viffer.
Hjemmet


November 1974 - Billed-Bladet - Ryg og Passer - "Stamherren"

En kort billedtekst i Billed-Bladet, fortæller om Dirch og Jørgen Ryg, der støder ind i hinanden på gaden, udenfor ABC-teatret, hvor de skal ind til de første prøver på Klaus Paghs opsætning af "Stamherren". Den korte notits fortæller malende, om tårene der strømmer ned ad kinderne på de tos kuespillere, der angiveligt ikke har set hinanden i fem år.
Billed-Bladet


Se og Hør 1. marts 1974 - Daimi og Dirch

Daimi viser Dirch rundt i sin hjemby, Esbjerg. Hotel Esbjerg lagde lokaler til et tre dages arrangement med de to, og Daimi ligger ikke skjul på, at hun er glad for at være tilbage i fødebyen. Dirch går ombord på en fiskekutter, og finder Esbjergs mindste sild, senere forsøger Daimi at holde ham ude af en Is kiosk, selv om DIrch ihærdigt forsøger at tigge en is.
Se og Hør


ca. 1974 - Dirchs dag på Bakken

Dirch fejres med maner på Bakken, da hans 25 års revyjubilæum, falder sammen med hans optræden i Cirkusrevyen.
Ukendt blad


Hjemmet april 1975 - "Stamherren"

Kort billedtekst omhandlende opstærningen af "Stamherren", der benævnes en lidt støvet farce med masser af barokke løjer, og en aldeles fremragende Dirch i rollen som Amorius Darling.
Hjemmet


Se og Hør juli 1975 - Dirchs ny veninde

Se og HØr lagde ikke fingre imellem, da de faldt over nyheden, at Dirch var blevet kæreste med Bente Askjær. Tilmed veg bladet ikke bort fra, at bruge nogle opstøvede topløse billeder, taget af Bente på en strand. Ikke at Bente havde noget at være ked af på den front, men mon ikke hun var rigelig i søgelyset i forvejen. Se og Hør afslører også, at deres korrekturlæsning, ikke var helt skarp. I overskriften er Drrchs navn stavet forkert - præcis som det er blevet i nogle enkelte films rulletekster.
Se og Hør


Hjemmet juni 1975 - Hans livs roman (...igen)

Nok en gang fortæller Hjemmet Dirchs historie. Dirch havde før fortalt sin livshistorie som føljeton, men denne gang udfolder bladets komikerens liv, på hele otte sider. Bladet forsøger at udfritte ham for lidt detaljer om hans kommende optræden i Holstebro, men Dirch klapper i som en østers. Og så afslører Dirch, at han sagtens kan lade være med at tage telefonen, når han hygger med sin basset, Dolfus. At han undres over Hanne Passers seneste mode-rigtige påhit - eller smører madpakke til Josefine.
Artiklen slutter af med: Medvind? Jo, det har DIrch Passer haft. Og et godt gammelt dansk ord siger jo som bekendt, at et flag er smukkest i modvind. Vi foretrækker dog at lade ham blive i den medvind, han hidtil har hærget de danske revyscener med. Skulle modvind gøre ham smukkere? Tak, vi vil gerne beholde tagene på teatrene. Dirch er skøn nok i forvejen."
Hjemmet


Billed-Bladet 1975 - Mugge smager lagkagen

Billed-Bladet beretter - med et skævt smil - om da Dirch smed en flødeskumslagkage i hovedet på Mugge - fra konkurrenten Se og Hør. Efter sigende havde Dirch varskoet Billede-Bladets fotograf, der var på pletten. Det var Se og Hørs fotograf ikke, så efterfølgende måtte Mugge have lidt barberskum i hovedet, så denne fotograf kunne få et billede til Se og Hør også.
Billed-Bladet


Billed-Bladet 20 december 1975 - Dirch Show

Billed-Bladet følger den første udsendelse af Dirch-Show, der skulle sendes på DR P3. Dirch skulle have sunget en vise om ham selv, publiceret i Søndags-Politiken. Ellers kunne bladet berette,a t alle var i godt humør og i topform.
Billed-Bladet


Billed-Bladet ca. 1975

En kort artikel, nærmest blot en notis eller billedtekst, der afslører at Dirch ikke veg tilbage for lidt god gammeldags vejvrede. Eller vrede og vrede - Kvajpande hører nok ikek til øverste hylde, når det gælder eder og øgenavne.
Billed-Bladet


ca. 1973 - ukendt blad - Josefine og Dirch

Kort billedtekst, der fortæller at Dirch og Josefine, hygger sig voldsomt godt, i hinandens selskab.
Fotos


Billed-Bladet 1976 - Dirch spiller golf i Holstebro

"Nu kan jeg gå en runde i 30 slag". Dirch joker med sin nyfunde hobby, golf, som han opdager da han spiller revy i Holstebro. Man lægger en kugle på 2,5 cm diameter oven på en anden kugle, med 30.000 km i diamaeter, og så får alle nye golfspillere storhedsvanvid, og begynder at slå efter den store kugle. For DIrch er det hygge - helt ud ei skoven.
Billed-Bladet


Hjemmet maj 1976 - Dorte Passer skriver i anledning af Dirchs 50 års fødselsdag

I anledning af Dirchs 50 års fødselsdag, giver Dorte Passer et kærligt indblik i hendes kendte far. I artiklen husker Dorte på en journalist, der en gang spurgte hende om hendes far havde nogle ømme punkter? Hun svarer: Ja, hans tæer. De er både ømme og godt blå, efter mange års fodbold.
Hjemmet


Billed-Bladet november 1976 - Aftale med Benneweis

Billed-Bladets fotograf, Karl Nord, har foreviget øjeblikket, hvor Dirch, Preben Kaas og Eli Beneweis, underskriver kontrakten, for næste års engagement som klovner i Cirkus Benneweis. Dirch gør opmærksom på, at han endnu ikke helt ved, om han vil bo i cirkuslejren eller på hotel. Men i hvert fald glæder de sig alle tre til samarbejdet, selv om Eli Benneweis, synes honoraret er i den høje ende. Lønningsklasse 24, som han efter sigende skulle have gryntet. Ifølge Klassificering af Statstjenestemænd fra 1969, er det samme løntrin som overklitfogeder og skovridere samt vicefængselsinspektører.
Billed-Bladet


September 1976 - ukendt blad - Piger i trøjen 2

Jeg har elsket ham så længe som jeg har kunnet gå og stå, siger 26 årige Berit Kvorning, om sin medskuespiller Dirc, som hun er mere end begejstret over, at skulle spille sammen med, i "Piger i trøjen 2". Ifølge den korte artikel, er Berit Kvorningen lige så hurtig i replikken som Dirch...
Ukendt blad


Billed-Bladet - 1980

AAge STentoft lukker sit elskede "Teaterhuset" på Frederiksberg, hvor revyerne blev øvet. Forskellige skuespilelr fik tildelt gaver fra Stentoft, blandt andet fik Dirch en engelsk mælkespand. Blot to dage efter lukningen, dør Dirch.
Billed-Bladet


Hjemmet 1977 - Cirkus i Danmark

Hjemmet gennemgår årets cikrusforestillinger, og har særligt fokus på Dirch Passer, Preben Kaas og Birger Jensen's optrædener som klovne i Cirkus Benneweis. Ifølge artiklen tegner de tre skuespillere sig for i alt 21 meter campingvogn, med alle moderne bekvemmeligheder. Det var åbenbart stadig ikke helt nok til at holde på Preben Kaas, og Dirch fortrak også til hoteller undervejs.
Hjemmet


Billed-Bladet juni 1977 - De kongelige i cirkus

For første gang var regentparret med deres børn i cirkus, for at nyde deres sønners begejstring over bl.a. Dirch. Normalt var det dronning Ingrid, der tog børnebørnene med i cirkus Benneweis i Gråsten, men denne gang var scenen rykket til Aarhus, hvor hele familien nød Dirch og co. på slap line. Især prins Henrik morede sig over Dirch, der tog det franske sprog under kærlig og repsktløs behandling. Tilsyneladende jublede kronprins Frederik mest over Dirch som hund, der mades af Nelly Jane Benneweis.
Billed-Bladet


Hjemmet - påsken 1977 - En by i provinsen

I Hjememt kunne man op til Påske 1977 læse, om DR's nye dramakrimi-serie, En by i provinsen, hvor Dirch havde den lille, men dog markante rolle, som hotelvært Didrichsen. Didrichsen er tidligere skibskok på en Amerikabåd, og et småsnobbet og yderst farverigt indfald i Svnakærs ellers lidt halvfjerserbrune provinsidyl. Artiklen fortæller ogås, at Dirch havde fået tilbud rollen som den ene af kriminalbetjentene, men fortrak rollen som hotelværten.
Hjemmet

Billed-Bladet 1978 - Fængslende feriedage

Kort billedtekst, om årets Dirch-film, Fængslende feriedage. Dirch spiller fangevogter Frost der udsættes for lidt af hvert, af de afsonende spritbilister. Artiklen kalder ham fangepasser Dirch.
Billed-Bladet


1979 - ukendt blad - Fup eller fakta

I 1979 deltog DIrch Passer i DR's quiz FUB ELLER FAKTA, og i gættespøgen skulle han kæmpe mod Svend Kragh-Jacobsen - "Kragen". "Kragen" var kendt for sine altid hudløst ærlige anmledleser, de rogså af og til havde revet Dirch godt i næsen, så Dirch så frem til at få hævn over "Kragen". Dirch gør tydeligt opmærksom på, at han ikke spiller for at være med, men for at vinde. Basta!
Ukendt blad


Billed-Bladet november 1977 - Dirchs nye cykel

Ingen nyhed var for lille, når det drejede sig om Dirch. Her bruger Billed-Bladet, en hel side på at berette om, at Dirch har købt sig en ny cykel. Der nævnes at cyklen er solid, da den kan klare Dirchs 108 kg tunge korpus, har kostet 1000 kr. og er grøn. Dirch når lige at få givet sin ven, Poul Bundgaard en bredside: Han får en god appetit af cyklerieret, og det skal Poul Bundgaard ikke have at vide, for så vil han også bare have en cykel - en sofacykel.
fBilled-Bladet