1950'erne må siges, at være det årti, hvor Dirch slog sit talent fast - ikke blot med syvtommersøm, men med søm på 192 cm. Den ene succes efter den anden på ABC, gjorde ham til et yndet offer i sladderpressen, og hvor dagspressen senere skosede ham for at øsle talentet bort på middelmådige folkekomedier, var der ingen ende på roserne i dette årti.
Ugebladene trykte også gerne billedføljetoner, over de nyeste film, så læserne kunne se hvad de gik glip af, hvis ikke de gik i biografen, for at se deres idoler folde sig ud. Disse føljetoner, har sikkert været helt eller delvist sponseret af filmselskaberne. Men det var smart markedsføring.
Og så var Dirch og Sigrid Horne-Rasmussen jo tidens helt store kendis-par.

Dirch bød også gerne indenfor, så de trofaste fans kunne se, hvordan en ægte stjerne boede. Og da han slog pjalterne sammen med Kjeld Petersen, gik sladderpressen helt i selvsving, og lovpriste parret for deres nytænkte komik. Og med Kodak som sponsor, så kunne man følge de to herrer, på en inspirationstur til London. Stod der Dirch i overskriften, så solgte det blade. Masser af blade.


 

1952 - Billed-Bladet - Dirchs 26 års fødselsdag

Dirchs 26 års fødsesldag fejres med tilbageblik på nogle af hans roller på ABC. Og der er forbavsende meget af ta' af, hans unge alder taget i betragtning.
Billed-Bladet


Billed-Bladet 14. februar 1954

Kjeld og Dirch er på inspirationstur til London i vinteren 1952. Og det er koldt, hvad skiltet ved undergrundsbanen også tydelig indikerer. De to herrer når en del, blandt andet at indkøbe sjove hatte, tale til et tomt Hyde Park, spørge en Bobby om vej til forlystelseskvarteret og nyde en enkelt eller to. På en danskdrevet restaurant smager de på suppen, og Kjeld bemærker, at det må være et af Dirchs - det smager dansk...
Billed-Bladet


Billed-Bladet 1956

Kjellerdirk sparker til bolden, på deres noget alternative facon. Blandt andet leverer Kjeld Petersen et ægte hattrick - som målmand. Hvordand et? Jo, han redder bolden med sin sixpence...
Billed-Bladet


Uge-Revyen 9. november 1954

Dirch på forsiden af Uge-revyen 1954. Det er ikke Dirch der er blevet indkaldt, men blot hans lostume fra farcen "Bum".
Uge-Revyen


Billed-Bladet 8. februar 1955

Billed-Bladet kommer med gode råd til hvordan man undgår at blive overmandet af vinterens forkølelser.
Billed-Bladet


1955

Kort reportage fra ABC Teatret, fra lige omkring 1955, hvor Kejllerdirk virkelige lagde København ned.
Ukendt ugeblad


1956 - Uge-Revyen

Artiklen beretter om Uge-Revyens fotograf, der kom krumbøjet hjem på redaktionen, så meget havde han grinet, da Kjeld og Dirch, i selskab med Birthe Wilke, havde fremført et stepnummer for ham. En anden lille notits nævner en historie, om Dirch der sidder og spiser en pastaret på en restaurant, da en mand kommer hen til hans bord, og præsenterer sig, som Dirch gamle skolekammerat Poul. Efter en lang svade om hvad han har bedrevet, spørger Poul Dirch om, hvad han så render rundt og laver. Hvortil Dirch, lettere befippet svarer, at han fusker lidt med teater og film...
Uge-Revyen


1956 - "På slap line" fejring af 100 forestillinger

Stig Lommer fejrede 100 aftener med rødelygter (Udsolgt) på forestillingen "Slap af!", med aftenbal på - meget naturligt - danserestauranten Røde Lygte.
Ukendt blad


Ukendt årstal - Kirsten og Dirch Passer

LIllesøster Kirsten Passer, fortæller i billeder og ord, om sit liv med sin berømte storebror.
Ukendt blad


Ekstra-Bladet 30. april 1957

Et af de mere alvorlige - ikke forsider - men spisesedler, fra Ekstra Bladet den 30. april 1957. Dirch røg ind til afhøring om en kongedolk, der var benyttet i en sketch på ABC, et par år før. Og da kongens dolk på dette tidspunkt forsvandt, lagde et klogt hoved to og to sammen, men fik et helt forkert resultat. Dirch havde naturligvis ikke neglet kongens dolk (Det var han også for royal, til at ville have gjort). MEn en regissør havde på ærlig vis anskaffet en lignende fra en marskandiser. Hele miseren blev udedt - dog fandt man aldrig kongens dolk...
Ekstra-Bladet


1957 - Se og Hør - Jorden Rundt konkurrence

Se og Hørs stort anlagte konkurrence om en rejse jorden rundt. I artiklen kan man læse, at Kjeld og Dirch vil være ceremonimestre ved udtrækningen af vinderen, flankeret af lere yndige geishaer
Se og Hør


1957 - ukendt blad - Kjeld og Dirch i London

Ater en gang er brødrende Kjellerdirk på påsketur til London og Paris. Der var lige fire og en halv dags fritid at gøre godt med, før ABC's nye revy - "På slap line" - havde premiere. Så Se og Hør udstyrede de to komikere med hvert sit Kodak Retinette kamera, og besked på at lege pressefotografer i de to byer. Det kom der denne reportage ud af. Og man må sige, de kommer ud for lidt af hvert: indkøb af antikke whiskyfade, aftrædning på ægte parisisk pissoir, gademusikanter... På en plakati baggrunden ses tydeligt "Sailor, beware!. Hvorfor er det nu så spændende? Jo, for på dansk kom stykket til at hedde "S.O.S. - sømænd og svigermødre"... et af Dirchs allerstørste triumfer både på teater og film.
Ukendt blad


1957 - Se og Hør - Onkel Bill fra New York

Kort notits om Saga Studios nyeste film, "Onkel Bill fra New York". Onkel Bill kommer hjem fra New York, for at optimere driften af forretningen Musikboxen, bestyret af nevøen, Dirch. Det giver en del forviklinger, men for en gang s skydl, er det ikke Dirch der må i dametøjet, men Ove Sprogøe.
Se og Hør

1958 - Se og Hør- Auktion på SAGA Film

Efter indspilningen af filmen "Styrmand Karlsen", var der auktion over effekter fra filmen, på Saga Studio i Charlottenlund. Dirch var auktionarius, men fik også selv at par effekter med hjem. Øjnene falder på reklamen til højre for atiklen, for køelskabe fra Gram. EN kvik reklamemand er komemt op med et særdeles festligt slogan: Der kan være mange kilo i et Gram... - det er da sjovt.
Se og Hør


Se og Hør 11. december 1959 - Sommer i Tyrol

Forside fra Se og Hør. Dirch er Leopold og Grethe Thordal spiller den yndige, men særdeldes hårde Josepha, der i hvert fald ikke skal kurtiseres, hverken i arbejdstiden elelr fritiden, af overkelneren. Stor var succesen på ABC.
Se og Hør


Billed-Bladet 23. oktober 1959

Forside fra Billed-Bladet med en yndig Judy Gringer, der retter på Dirchs moustache.
Billed-Bladet


Billed-Bladet - Dirch på vægten

Foto fra konkurrence i Billed-Bladet, med den sobbeltydige overskrift: Dirch passer på vægten.
Billed-Bladet

Dirchs dag - stjerneholdet - ukendt blad

Dirch spilelr opvisningskamp med stjerneholdet. Dato og år ukendt. Men i mange år fremover stillede Dirch velvilligt op til arrangementer, for, sammen med de andre kendte spilelre på Stjernehodlet, at skaffe penge til trængte fodboldklubber rundt om i landet.
Ukendt blad


Dommer i modeshov - ukendt blad og dato

Kjeld og Dirch som dommere i skønhedskonkurrence. Årstel uekndt, men det er lige omkring 1955-57.
Ukendt blad