Asterix indta'r Rom
Asterix indta'r Rom er den anden Asterix-tegnefil, hvori Dirch lægger stemme til Obelix.
Som med de andre tegnefilm Dirch medvirkede i, er det lidt tricky at finde locations.
Men ikke umuligt...

 

Den velkendte indledning fra samtlige Asterix album, med luppen over Gallien, for at markere placeringen af vore to venners landsby, indleder også denne film.
Gallien, svarer til nutidens Frankrig, Luxemburg, Belgien hovedarten af Schweitz, områder af det nordlige Italien, Holland og Tyskland.
Den del hvor den lille gallerlandsby er beliggende, blev betegnet keltisk Gallien. Romerne kaldte området for Provinsen.

I filmen skal Asterix og Obelix klare 12 prøver. Den ene prøve er, at de skal udforske en hule med et monster. Denne hule har naturligvis ikke den store indvirkning på de to gallere, men et stykke inde i udfordringen, står de pludselig på den Parisiske Metrostation Alesia.
Statioens navn skyldes, at den er beliggende på Rue d'Alésia, opkaldt efter Slaget ved Alésia, mellem Cæsar og gallerne, ledet af Vercingteori. Gallerne gjorde voldsom modstand, men Romerne byggede et enormt forsvarsværk, på knap 25 km. Dette holdt gallerne fangede, mange døde af sult, og til slut måtte Vercingetorix kapitulere.
Stationen blev åbnet 30. oktober 1909.

Der er lidt usikkerhed omkring, fra hvilken retning denne sekvens med Colosseum i baggrunden, er set fra. Men mit bedste bud er fra Forum Romanum.


Fotos fra ASterix indta'r Rom, copyright Idefix Studios. Alésia Metro station foto: copyright Janol Apin.