Dirch nåede at bo et utal af steder gennem sit liv. Ikke mindst takket være sin mor, Ragnhild, som var en rodløs dame, der lige så gerne flyttede lejligheden, som flyttede rundt på møblerne. Hvilket betød, at Dirch rykkede rundt mellem flere adresser i sin barndom

Dirch boede også selv mange steder i København. Hvert sted markerede nærmest en ny epoke i hans liv: Når der dukekde en ny kvinde op i hans liv, var det også på tide at rykke teltpælene op, og slå sig ned et nyt sted.
Sommerhuset i Klint kom også til at betyde meget for ham. Det blev et refugium, hvor han kunne smække stængerne op - både sine egne, men også fiskeskængerne - eller ruserne. Og endnu senere, da han mødte Bente, blev det et lejet sommerhus ved Vedersø ved Vesterhavet, der et par år kom til at danne base for hans og Bentes privatliv i sommerperioden, mens han spillede i Holstebro Revyen.
Listen er nok ikke komplet, men vil blive løbende opdateret. God boligjagt!

 

Vibekevej 10 / Vibekegade 10, Østerbro, København

 

 

 

Dirchs barndom var et kludetæppe af flytninger. Men den lille familie begyndte på Vibekevej 10, i bebyggelsen Vibekevang på Østerbro, hvor Dirch også blev født 18. maj 1926. Her boede han alene med mor Ragnhild, i de første 3 måneder af sin levetid, da far Vilhelm var på langfart.
Vibekevej optræder i flere biografier, men gadenavnet eri virkeligheden en fejl. For gaden hedder rettelig Vibekegade.
Flere biografier henviser til bebyggelsen Vibekevang, Adressen Vibekegade optræder også i en biografi - og Dirch selv opgiver også gadenavnet Vibekevej.
At gadenavnet slutter på vej istedet for gade, må bygge på en forglemmelse, selv fra Dirch, - en forglemmelser der så senere er blevet citeret igen og igen, uden at at blive faktatjekket.
Foto Google

Vennemindevej 54, Østerbro, København

Senere slog de sig ned på Vennemindevej 54, ligeledes Østerbro, hvor familien boede i en periode. I bygningen havde en nabo taget livet af sig med gas, hvilket Dirch fik strenge ordrer om, ikke at fortælle til nogen. Og da slet ikke til det nyindflyttede par. Naturligvis kunne Dirch ikke holde sin mund. Og det skulle, efter sigende , have resulteret i, at naboerne anskaffede sig et elektrisk komfur, som nogle af de første i ejendommen.
Foto Google

Borgergade 4, København

I en kort periodevar det en lejlighed i Borgergade 4, København, der dannede rammerne for familien. Dette var dog en kort fornøjelse, før Ragnhild atter vaægte at flytte familien.
Foto Dirchland & Google

Niels Juels Gade, København - 3 forskellige lejligheder

Ganske kortvarigt boede familien i Niels Juels Gade i København.
Foto Google

Havnegade, København

Senere flyttede familien til Havnegade, hvor de skiftede mellem 3 forskellige lejligheder i den samme bygning. Senere blev alle bygningerne i firkanten mellem Niels Juels Gade, Havnegade og Holmens Kanal alle nedrevet, for at gøre plads for Nationalbanken, der blev opført fra 1965 til 1978.
Foto Google

Holbergsgade, København

Holbergsgade var endnu et kort ophold, for den rastløse Raghild Passer.
Foto Google

Næsbydalevej 5, Ranum, Hotel Næsbydale

Dirchs far, Wilhelm Passer, der var sømand, overvejede at gå i land. Men han kunne ikke helt undvære vandet, så derfor forpagtede de i en kort periode Næsbydal Badehotel, der lå ved Limfjorden, med udsigt til Livø. Det blev dog kun til nogle få måneder i det jyske, får forældrene måtte erkende, at man hverken kunne leve eller dø, af at være hotelvært ved Limfjorden.
Foto Google, Jonas Laustrup - 3av.dk, Krak.

Hjørnet Dybensgade og Nikolajgade 22

Da Sigrid Horne-Rasmussen og Dirch blev kærester i 1949, gik der ikke længe før Dirch flytetde sine få ejendele, og sig selv, ind Sitters lejlighed på hjørnet af Dybensgade og Nikolajgade i København. Bølgerne kunne gå højt i det lille hjem, og naboerne måtte ofte lægge ører til deres højrøstede skænderier.
Foto Dirchland og Google

Grand Hotel, Saltsjöbaden udenfor Stockholm

Da Dirch ved et uheld og uagtsomhed kom i kløerne på den svenske filmselskab Europa Film, tilbragte han en del tid i Stockholm når han filmede. Han indkvarterede sig på Grand Hotel i Saltsjöbaden, den for Stockholm. Senere da Lommer satte sine revyer op i Stockholm, boede Dirch samme sted.
Foto Google

Vodroffsvej 42, Frederiksberg

Lommer lovede DIrch og Sitter at finde dem en god lejlighed, for al det arbejde de havde lagt i ABC. Han havde sikkert også tjent det han skulle på det populære par. Lejligheden i Nikolajgade klemte, og deres nye hjem, blev en lejlighed på Vodroffsvej 42, istandsat af ingen ringere and PH.
Foto Dirchland og Google

Hotel Richmond, Vester Farimagsgade, København

Hotel Richmond var skuespillerkredse kendt som skilsmissehotellet, hvor man tog ophold i kortere eller længere tid, når det knagede på hjemmefronten. Og således skete det også for Dirch, da han og Sitter gled fra hinanden, hjulpet stærkt på vej, af Dirch og Kjelds mere end tætte forhold.
Foto Dirchland og Google

Merry Teatret, Amagerbrogade og Tingvej, Amager

Henrik Sandberg havde Merrey biografen på Amager. Biografsalen lå på Tingvej, men hovedindgang, foyer mm, lå på Amagerbrogade. Da forholdet mellem Dirch og Hanne Passer knagede voldsomt i fugerne, lånte Henrik Sandberg, Dirch en lejlighed i komplekset. Lejligheden var så fiks indrettet, at man kunne gå uset fra den, og ind i biografens balkon, så Dirch i ly af mørket, kunne snige sig ind og se film.
Foto Google

Gråbrødre Torv 4, 2. sal til højre, København

I 1960 flyttede Dirch ind i lejligheden på Gråbrødre Torv. Og der gik ikke lang tid, før den smukke Judy Gringer flyttede ind sammen med ham. Senere blev hendes plads overtaget af Hanne Bjerre.
Foto Dirchland og Google

Juelsvej 5, Klint

I 1962 opførte Dirch sit elskede sommerhus ved Klint, 8 km vest for Nykøbing Sj. Sommerhuset blev et fast sted, hvor han kunne trække sig tilbage, og slappe af, uden alt for mange nysgerrige øjne. Men også et sted hvor han kunne samle kræfter, til hans ofte, alt for tætpakkede kalender.
En notits i den lokale avis, håbede inderligt at DIrch ville flytte til området, permanent. "Han vil være en meget velkommen skatteyder".
Foto Kurt Sørensen og Google

Rosbæksvej 11, Ryvangen

I 1967, året efter Josefines fødsel, var lejligheden på Gråbrødre Torv, blevet for lille til den lille familie. Valget faldt på en smuk - og stor - villa i Ryvangen. De havde blot boet der ganske kort tid, da Hanne Bjerre fik malet hele huset lyserødt.
Foto Google

Ukendt sommerhus, Fjand, Vestjylland

Da Dirch i 1975 skulle potræde i Holstebro Revyen, var en del af aftalen, at Ernst Trillingsgaard, der var revyens direktør, skulle sørge for et uforstyrret sommerhus, hvor Dirch - og Bente Askjær - kunne bo sommeren over, ude af syne for nysgerrige blikke - og måske især: Pressen.
Trillingsgaard var yderst hemmelig omkring placeringen af sommerhuset - det er kun sluppet ud , at det var i Fjand-området. Der var dog enkelte journalister som fandt stedet, men de fik en lang næse, for døren blev ikke åbnet.
Foto Google

Zarthmanns Plads 81, 1. tv, Frederiksberg

Da skilsmissen med Hanne Passer, gik igenne i 1976, købte DIrch lejligheden på Zarthmanns Plads 81 på Frederiksberg. Her boede han sammen med Bente Askjær, frem til sin død i 1980.
Foto Dirchland og Google