Elefanter på loftet
Man kan sige meget om "Elefanter på loftet" - det meste er ikke særligt pænt.
Men hvad filmen mangler i skuespilsmæssige præstationer, det har den til gengæld i locations.
Bid især mærke i "lufthavnen"...

 

Sally og Lisa's lejlighed var opbygget i SAGA Films studier på Anettevej i Charlottenlund (Det nuværende Sagaparken).
I datidens anmeldelser fik kulisserne nogle hårde ord med på vejen, bl.a. at de så skrabede og dilettantiske ud. De stod da sikkert også i skarp kontrast til den mere gængse stil med juleplatter på væggene. Men set med nutidens øjne, så er det nu ikke så slemt. Det er skuespillet til gengæld - men det er en helt anden snak.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er stedet nu. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.


Dennis smugler Sally og Lisa til Danmark i en kuffert. SAS flyet er en DC7. Flyet står parkeret ud for nogle bygninger til venstre for selv hovedterminalen. På de gamle kort og tegninger (foto 3 og 4) kan man se bygningernes placering. På fotof 5, der viser Københavns Lufthavn som den ser ud nu, er de gamle bygninger for længst blevet erstattet af nye og større bygninger. Men pilen viser hvor de lå før hen. Det sidste billede er fra Kastrup Tværvej, hvor den nuværende terminalbygnings bagside skjuler udsigten til landingsbanen. Ikke langt bag ved denne bygning, stod DC7 eren parkeret.
Øverste venstre foto er fra filmen (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.

I lufthavnsscenen ankommer der et orkester via den smukke trappe. Orkestret er godt nok, det er trappen også - men det er slet ikke en luthavn.
I 1960 stod Arne Jacobsens SAS hotel færdigt i København. Hotellet var gennemdesignet af Arne Jacobsen - lige fra facade til bestik. Og som en ekstre service, var hotellet udstyret med en smuk ventesal, der skulle illudere en lufthavn. Gæsterne kunne chekke in, vente i hotellet på afresje, og blive transporteret til lufthavnen med busser, som en service fra SAS' side. Denne service forsvandt dog med tiden.
Øverste venstre foto er fra filmen, de to sidste er fra stedet. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.

Dirch og Ove hygger sig gevaldigt med smuglersprit. Dette finder også sted i ventesalen i SAS hotellet i København.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er fra stedet. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.

Dirch (Dennis) venter i lufthavnen. Det er stadig ventesalen i SAS hotellet i København.Hvis man kigger efter, kan man godt fornemme, at skiltet på søjlen er tilføjet.
Øverste venstre foto er fra filmen, de sidste fire fra stedet (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.