Man kan næsten fristes til at sige, at Dirch havde den helt rette skæve personlighed, til de skrå brædder. Og heldigvis var Lommer hurtig til at se talentet i den uge Dirch. Senere kom Dirch til at løbe rundt mellem de københavnske scener, i sær på Frederiksberg Allé. Men også rundt om i landet, tropepde publikum villigt op, for at se denne store komikse tornado, der kunne tage pusten fra enhver.

Det siger sig selv, at med den fart Dirch har haft på, er det sin sag at lave en komplet list over stedr han har optrådt. For der er mange. Men vi lægger ud med de steder han besøgte jævnligt, og så vil der blive fyldt på løbende.

 

Landmandshotellet, Frisegade 14, Nykøbing Falster
Industrien, Østerågade 2, Nykøbing Falster

 

 

Den 4. oktober 1944 optrådte Dirch første gang som tjener i stykket "Rebecca". Der er lidt uenighed i kilderne, om det foregik på Landmandshotellet i Nykøbing Falster eller om det var på Industrien, det senere Nykøbing Falster Teater. Men helt sikkert er det, at Dirchs første professionelle replikker blev sagt denne dag i Nykøbing Falster.
Hotellet lå på hjørnet af Trollegade og det daværenede Langgade, nu Frisegade. Hotellet er opført i 1887, og huser i dag en spillehal, samt beboelse.
Foto Google

Riddersalen / Lorry, Allégade 7-9, Frederiksberg
Alle Scenen, Frederiksberg Allé 57

Igen afhængig af kilderne, så siger nogle at De Frederiksbergske Teatres Elevskole holdt til på Riddersalen i Allégade. Sandheden er nok nærmere, at elevskolen ikke havde en fst base, men surfede rundt mellem teatrene, hvor der nu var plads. Og havde elevskolen en base, så var det nok nærmere Allé Scenen - det nuværende Betty Nansens Teater.Det var også på Allé Scenen, Dirch senere høstede en af sine fiaskoer, med "Hendes ukendte mand". Men det var helt tilbage i 1949, så det glemmer vi...
Foto Google

Greve Badehotel, Greve Strandvej 9

Nu vi er ved fiaskoerne, så kommer man ikke uden om "Smil til verden" fra 1948. Revyen gik 2,5 gang på Greve Badehotel, nu Greve Strandkro.
Det fik ikke kun dårlige anmeldelser, men var så skidt, at skuespillerne pakkede sammen efter første akt, da det havde spillet to gang. Derfor kun 2,5 gang.
Foto Google

Montmarte / ABC Teatret, hjørnet Frederiksberg Allé - Dr. Primes Vej

Lommers skæwe skiw af et teater, var der nogen der kaldte ABC Teatret. Det blev opført i 1936 under navnet Montmartre, men den driftige Lommer omdøbte det til ABC, for så kom det til at stå øverst i telefonbogen.
ABC må siges at være stedet, hvor DIrch ikke blot høstede nogle af sine største triumfer,både selv, men også sammen med Kjeld Petersen. Det var også herr han udviklede sit talent, og fandt sin egen form. Lokalerne var dårlige, med piller der tog udsynet for mange af pladserne. Scenen var bred men kun 1,5 meter dyb. Men det var ligegyldigt, når blot Dirch optrådte, og Lommerpigerne viste ben.
Lommer udbyggede og renoverede teatret i flere omgange, og havde mange store planer med stedet. Bl.a. drømte han om en underjordist natklub, hotel mm. Poul Henningsens tegnestue udarbejdede tegninger, og den underjordiske bar blev endda bygget ud under Dr. Primes Vej, men blev aldrig færdiggjort, og stod blot tom og gabende i mange år.
Der var teater på stedet, under forskellig ledelse, ind til bygningerne blev revet ned i 1997, for at give plads til motionscenter og beboelse.
Foto Google

Folkan, Östermalmstorg, Stockholm

Mange af Lommers revyer, tog lige et tur over sundet. Folkan i Stockholm var stedet hvor Lommer forsvenskede sine danske revyer, og det blev til mange besøg i den svenske hovedstad.
Det gamle teater blev oprindeligt bygget midt i 18 hundredtallet, og gennemgik flere ansigtsløftninger i tidens løb. Det lukkede i 2001, og blev endeligt nedrevet i 2007-8, for at gøre plads for en ny moderne bygning med bl.a. varehuset Åhlens.
Foto Google

Aveny Teatret, Frederiksberg Allé / Frederiksberg Runddel

Stedet hed egentlig Frederiskberg Teater, da Lommer købte og ømdøbte stedet til Aveny Teatret. Sikkert for at komme til at stå øverst i telelfonbogen.
På stedet optrådte Dirch i et par af sine mere kendte stykker bl.a. "SOS - sømænd og svigermødre" men også succes-fiaskoen "Mus og mænd".
Foto Google

KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, København

4. november 1965. Dette var datoen, hvor Dirch lod sig overtale til at levere nogle af sine kendte numre i KB Hallen. 3000 tilskuere var mødt op, og historien går på, at der fra salen pludselig lød en stemme: "Vi har sgu' ikke glemt dig!", efter Dirch havde forsøgt at begynde på visen om "Karl Nielsen" flere gange. Før dette havde Dirch holdt 3 års lav profil, efter Kjeld Petersens alt for tidlige død.
Foto Google

Folketeatret, Nørregade 39, København

Folketeatret var stedet, hvor Dirch prøvede kræfter med Dario Fo. Det skete i stykket "En fod i hånden", som Dario Fo selv overværede, og bagefter forkyndte han: "Denne Dirch er slet ikke skabt til mit univers. Han er ikke en gang skuespiller. Han er en kraftpræstatione, et naturfænomen. Ikke en gang i Italien har jeg set noget lignende. Mamma mia!"
Foto Google

Bakken, Cirkusrevyen

Man kan ikke komme uden om Cirkusrevyen, når man taler om Dirch. Selv mente han jo, at Preben Kaas og Povl Sabroe, efter den store succes i comeback-revyen i 1967, var dem der havde fået ham ind på den rette hylde igen. Og gennem sine år i Cirkusrevyen, høstede Dirch mange uforglemmelige succeser - ikke mindst "Hoppegyngen".
Foto Google

Falkoner Centret, Falkoner Allé 7, Frederiksberg

Falkoner Centret 1974. Det er et af de tidspunkter, som Dirch ikke yndede at tænke tilbage på. Stig Lommer havd eovertalt ham til at medvirke i revyen "Stig på!", og det skulle være parret første samarbejde i 13 år. Lommers drømme var store, men stoffet var skidt, og revyen blev en publikumsmæssig fiasko. Rygterne siger, at der i Dirchs scrapbøger, ikke findes et eneste udklip om "Stig på!", som han ihærdigt forsøgte at udviske fra sin erindring. Men det fandst sted i Falkoner Centrets store sal, hvor der er plads til 2000 publikummer.
Foto Google

Hamburger Börs, Jakobsgatan 6, Stockholm

På en one-man turne, optrådte Dirch på det velkendte Hamburger Börs i Stockholm. Desværre skulle han underholde i et hjørne af lokalet, mens gæsterne spiste, og lige meget hvor meget han end prøvede, som kom han aldrig rigtig igennem til publikum. Dirch var knust over fiaskoen, men det var en af Hanne Passr venner der kom med løsningen: Gå hen og sig op. Det bliver aldrig godt. Og det gjorde Dirch, og var bagefter glad for sin beslutning.
Foto Google

Holstebro Hallen, Den Røde Plads

Den københavnske presse var noget fortørnede over Ernst Trillingsgaard, havde "hugget" deres Dirch, og bragt ham helt til det mørke Jylland. Til Holstebro af alle steder. Hvad skulle Københavnerne så kigge på? Men den driftige direktør for Holstebro Hallen, havde læst Dirch helt rigtigt: Dirch trængte til luftforandring og fred og ro, og han kunne tilbyde begge del - samt en stor pose penge.
De to år Dirch spillede i Holstebro Revyen - 1975 og 1976 - blev revyens mest succesfulde, hvor fyldte busser rullede ind fra hele landet, med glade revygæster, der kom for at se Dirch. Efter de mange udsolgte forestillinger i Holstebro, turnerede revyen landet rundt, for fulde huse.
Foto Google

Glassalen, Tivoli, Vesterbrogade 3, København

Glasaelen i Tivoli markerer et ufrivilligt punktum. Her nåede Dirch at høste nogle mindre succeser i Tivoli Revyen, ind til han falder om på scenen d. 3. september 1980. I en årrække tumlede Dirch med hjerteproblemer, og hvor han af helbredsmæssige årsager aflyste en forestilling, og holdt sig fra scenen, så var Tivolirevyen hans eneste faste holdepunkt. De sidste tre år af sit liv, spillede han trofast i revyen. Glassalen lå også i bekvem afstand fra hjemmet på Frederiskberg, og så havde han sin elskede Bente, at støtte sig til, da hun var suffløse på revyen.
Foto Google