Det er ikke sikkert at Dirch var den mest studievillige i sklen. i hvert fald ikke i matemetik. MEn han var til gengæld altid god for en kvik bemærkning. Nogle gange måske lidt for god.
Dirch skiftede skole et par gange i sti unge liv, fordi Ragnhild rykkede rundt med familien, og en anden gang, fordi den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig, skulle bruge skolen han gik i, til kommandocenter, og eleverne derfor blev rykket over på en maskinmesterskole, for at få undervisning.

Senere var det først søfartsskolen der kaldte - Dirch var smittet med havet af sin far, Vilhelm - og da sømanden senere endnu måtte gå i land, med en let kvalme, og følte kaldet til scenen, blev det De Frederiksbergske Teatres Elevskole, som kom til at danne rammen om hans afsæt til scenen.

 

Bryggervangens Skole / Vogmandsmarkens Skole, Bellmansgade, Østerbro

 

Man kan næsten ikke sige, at Dirch gik på både Bryggervangens Skole og Vognmandsmarkens Skole, for de to skoler lå klods op af hindanden. Faktisk lå de så tæt, at de i 1982 blev slået sammen til den nuværende Kildevældsskole på Østerbro
men her gik Dirck i skole, ind til familien flyttede til Jylland.
Foto Google

Sølvgades Skole, Sølvgade 18, København

 

Efter hjemkomsten fra famiiens jyske eventyr, blev Dirch indskrevet i Sølvgades skole. Grundet famiiens hyppige flytninger rundt i det københavnske, har de sikkert hørt underr denne skole, så det har formentlig været i den periode, hvor familien boede i Havnegade eller Niels Juels Gade.
Før han tog videre til søfartsskolen Kogtved i Svendborg, måtte han dog skifte skole, til en maskinskole i København, da tyskerne havde inddraget skolen.
Foto Google

Kogtved Søfartsskole, Kogtvedvænget 11, Svendborg

Uddannelsen som sømand, foregik på rederiet J. Lauritzens skole ved Svendborg. Det var også her Dirch for alvor udfoldede sine talenter for skuespil, endda i en grad, at forstanderens hustru, beklagede hans afrejse, da han var færdig på skolen. Hun mente at stedet nu ville blive en hel del kedeligere. På skolen var Dirch tillige bibliotekar, og meget af fritiden blev brugt i en kaproningsbåd på fjorden.
Foto Google

Allé Scenen, Frederiksberg Allé

Igen afhængig af kilderne, så siger nogle at De Frederiksbergske Teatres Elevskole holdt til på Riddersalen i Allégade. Sandheden er nok nærmere, at elevskolen ikke havde en fast base, men surfede rundt mellem teatrene, hvor der nu var plads. Og havde elevskolen en base, så var det nok nærmere Allé Scenen - det nuværende Betty Nansens Teater.Det var også på Allé Scenen, Dirch senere høstede en af sine fiaskoer, med "Hendes ukendte mand". Men det var helt tilbage i 1949, så det glemmer vi...
Det var også foran Alléscenen at Dirch gav sin frustration afløb, overfor vennen Ove Sprogøe, der direkte adspurgt, om han mente det kunne betale sig, at Dirch fortsatte på skolen - det så jo alligevel håbløst ud - bramfrit svarede: "Selvfølgelig skal du fortsætte din skøre skid!" Hvilket DIrch heldigvis gjorde.
Foto Google

Søværnets rekrutskole, Auderødlejren, Auderødvej, Frederiksværk

3. juli 1947 påbegyndte Dirch aftjeningen af sin værnepligt, i Auderødlejren i Frederiksværk.Søværnet har sikkert set på Dirchs søfartsbog, og tænkt, at han var et oplagt valg til matros. Men det var Dirch langt fra. Hans ganske korte karriere på havet, belv nemlig spoleret af hans ret voldsomme søsyge, for søstærk, var Dirch bestemt ikke. Dirch havde opøvet ret så ferme rofærdigheder i Kogtved, og vandt lejrens rostævne, samt kapgangskonkurrence. Men hen over sommeren blev han overflyttet til messen på Holmen hos Marinens flyvevæsen, da det gik op for søværnet at hans søsyge ikke var det rene pjat. Resten af hans værnepligt forgik på holmen, hvor han fordrev en del af tiden med at underholde med smårevyer. 28. marts 1948 kunne han atter trække i civil, efter at have afsluttet sin værnepligt, med en flyvetur i en Catalina flyvebåd over hovedstaden.
Foto Google