Vi arme syndere
Den charmerende historie om kunstelskeren Hannibal Svanø, der elsker andres kunst lidt for meget,
og den ikke mindre charmerende baronesse Hermina von Ehrenburg, der ikke er mindre langfingret.
Der er lurifakse, et uhyggeligt slot og en raflende Dirch i denne skønne lille komedie.

 

I filmens begyndelse får Hannibal Svanø et lift med en gammel ven. De kører ind mod byen - København - og det er efter alt at dømme, Roskildevejen de kører ad. På billedet fra filmen, er vejen flankeret af gadelamper, der hænger ud over kørebanen. Lygtepælene står der endnu - det skarpe øje vil bemærkeden lille ekstra mast oven på pælen, der stadig pryder lygtepælene, selv om de har fået knapt så klædelige nye lamper på.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er stedet nu. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.


 

Turen fortsætter ind til Svanøs pensionat i byen, og ende rpå "Asietten" hvor Svanø bor for vinteren. Det er vansskeligt at genkendte det præcis sted hvor bilen er filmet, men i baggrunden kan man lige ane Frihedsstøtten og tårnet fra Palace Hotel på Rådhuspladsen, og så kan det kun være Vesterbrogade, om end stedet ser meget anderledes ud, end i 1953-54.
På det grønne foto kan man bedre fornemme Frihedsstøtten og Palace Hotels karakteristikse tårn. Tårnet til venstre for støtten, kan kun være tårnet på Absalons Gaard, ligeledes beliggende på Rådhuspladsen. Bygningen husede tidligere Hotel Bristol, dagbladet Aktuelt - nu ligger de mure til en Netto, Hard Rock Cafe og en Starbucks. Men det kan bygningen jo ikke gøre for.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er stedet nu. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.

Baronesse Hermina von Ehrenbeurgs nedslidte slot - Ludvigsminde - er i virkeligheden godset Gjorslev Slot, beliggen nær Store HEddinge, på Gjorslevvej, midt mellem Magleby og Holtug på Sjælland. Gjorslev Slot er bygget 1396-1400, og bestod i begyndelsen af det 230 meter høje tårn, samt de fire fløje i korsbygningen. Senere - i 1638 - blev nordfløjen bygget til, og i 1843 den sydlige fløj. Slottet er bygget af kridtsten fra Stevns Klint samt munkesten.
Slot såvel som voldanlæg er fredede. Siden 1925 har slottet tilhørt slægten Tesdorf.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er stedet nu. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.

Under en tur gennem det atenoplyste København, kører Ulla Blom og Guldbæk forbi den kendte danserestaurant Wivex.
Wivex var beliggende i den gamle facadebygning, i forbindelse med Tivolis hovedindgang på Vesterbrogade i København. I starten hed restauranten Wivel, efter ejeren Carl Wivel. I 1931 ændrede stedet navn til Wivex. Stedet var kendt for bl.a. Teddy Petersens orkester, som Danmarks Radio transmiterede middagskoncerter med. Under krigen blev restauranten udsat for schalburgtage, hvorved dets indre blev voldsomt brandskadet. Stedet genåbnede i 1946 i en ny og mere moderne version. I 1964 blev nøglen drejet om, da stedet ikke længere var tidssvarende. Den smukke bygning blev revet ned, og erstattet af den buede bygning i 1971, tegnet af Preben Hansen. Her levede Wivex videre nogle få år, inden det helt forsvand.
Venstre foto er fra filmen, højre foto er stedet nu. (Google) Filmfoto vist med tilladelse fra Nordisk Film.