Dirch var med til at promovere snart sagt, alt mellem himmel og jord. På denne side er der samlet en del af de mere specielle ting han var med til at reklamere for. SOm den velkendte "Afholdsrygeren" der blev inspillet på en single - som det hed dengang.
Eller hvad med dåsekød, grammofoner, højttalere...?
Dirch kunne sælge alt - da han havde et jazzprogram på det hedengangne Radio Mercur - med Beauvais som hovedsponsor.
Eller som duefodersælger på Rådhuspladsen....
Senere endte som reklame for et luftfartsselskab - med sit ansigt på halen på et fly. Og det er da trods alt bedre, end at ende med halen på forsiden af et fly...

 

Virginia Rose - reklameplade - 1961

Knud Poulsens monolog om afholdsrygeren, indtalt af Dirch, blev i 1961 uddelt gratis i alle større tobakshandlere over hele landet. Pladen var en flexi-plade i papcover indpakket i en brun papirspose. Der var kun lyd på den ene side af den bøjelige single-plade, som var et reklemfremstød for tobakken Virginia Rose, forhandlet af L. Levison Junr. Aktieselskab.
Pladens titel var "Afholdsrygeren".
Manufacturers Danmark L. Levison Junr. Aktieselskab © Pete Bros. Tobacco Manufacturers Denmark


BP Supermix - reklameplade - 1961

Reklameplade udgivet og uddelt til BP forhandlermøde på Hotel Mercur 23. oktober 1961.
BP Supermix var, i modsætning til "Afholdsrygeren", en rigtig vinylsingle, med musik på begge sider.

1961 - BP 1 
Side A : BP Super mix (Den glade tank-Passer) - Dirch Passer, Pedro Biker og Henning Pade. 
Side B : BP Supermix Cha-cha-cha - BP Foxtrot - Herman Apple & his Supermixers.
BP Danmark - beklager den dårlige billedkvalitet.

 

Radio Mercur - "Dirch Passer vender plader"

I en periode agerede Dirch Passer DJ på Radio Mercur. Det var i programmet med den mundrette titel: "Dirch Passer vender plader", hvor han spillede jazzplader i et kvarters tid, garneret med brokker brændere og revymonologer. Programmet var sponseret af Beauvais.
Foto fra Radio Mercurs hjemmeside. Fotograf: BB.

 


JAKA - 1957

I 1957 hyrede JAKA de tre komikere Kjeld Petersen, Osvald Helmuth og Dirch Passer, til at gøre reklamefremstød for firmaets kødprodukter.
Billedet med de tre, blev brugt som endevæg, på JAKA's salgsstande i 1957.
dengamleby.dk


Irma Kaffe - 1957

I 1957 kørte en sporvogn rundt i de Københavnske gader - malet som en pose blå Irma Kaffe.
Ved i hvert fald en lejlighed, optrådte Dirch som tjener, og serverede varm kaffe, for de måbende sporvognspassagerer.
Foto fra DR.


Ukendt reklamefremstød - Rønnede 1959

Billederne viser Dirch optræde som zar Peter den Store, ved et ukendt reklamefremstød i Rønnede 1959. Påd et første foto vandrer han gennem byens gader, og på det næste taler han med en kvinde på en roemark.
Foto: Egon Engman.


Ukendt reklamefremstød - Rådhuspladsen København 1960

Her optræder Dirch som duefodersælger på Rådhuspladen. Anledningen er ukendt.
Foto: Egon Engman.


DUX - HIFI og TV 1977

I 1977 var Dirch gennemgående blikfang i DUX katalog over HIFI-produkter og TV. Kataloget var plastret til med Dirch i utallige forklædninger, kraftigt inspireret af hans roller i filmen, "Alt på et bræt", men også med enkelte henvisninger til "Piger i trøjen 22". Tæller man efter kan man se Dirch i ikke færre end 9 forklædninger - inklusive en som ham selv.
På bagsiden står forklaringen på hvorfor:
Billederne i jubilæumskataloget der kommer i 50-året for DUX, er optaget i samarbejde med en anden 50 års jubilar: Dirch Passer.
Filmbilleder er fra "Piger i trøjen 2". Desuden er der brugt kostymer fra filmen "Alt på et bræt". Merry Film Produktion står bag begge film.

Fotos fra DUX kataloget 1977


Norwegian - 2017

I anledning af Dirchs 90 års fødselsdag, valgte flyselskabet Norwegian at hædre komikeren, med sit eget fly. Som på flere andre fly, skuer Dirch nu ud fra haleroret, som flere andre nordiske kendte personer gør det. En fin gestus - og en glimrende måde at reklamere på. DIrchs ansigt sælger stadig.
Foto: Ukendt


Pressemateriale - reklamer og klippeark fra filmselskaber

I tiden før internettet, udsendte filmudlejningskontorer og filmselskaber pressekits for hver film, til landets biografer, til brug for annoncering i dagblade og aviser. Et sådan pressekit bestod typisk af et lille hefte med resume af filmen, gerne med alle de gode anmledelser som filmselskabet kunne skrabe sammen, et klippeark med forskellige småannoncer i 1 og 2 spalters bredde, og forskellig højde, til brug i biografannoncer, og evt. et brev.
Disse pressekits var almindelig langt op i 90'erne, indtil pressemateriale blev gjort tilgængeligt på filmselskabernes hjemmesider:
Herover- og under et par eksempler på forskellige klippeark og foldere fra nogle af Dirchs film.